Pregled

Bubrežni hematom

1. Opće informacijeHematom u medicini naziva se modrica (nastala kao rezultat traumatičnog oštećenja malih žila), potkožno volumetrijsko krvarenje ili, jednostavno, obična modrica. Međutim, puno ovisi o tome gdje je točno takva nakupina nastala i koja je njezina daljnja dinamika..

Urografija

Urografija je dijagnostički postupak pomoću rentgenskih kontrastnih sredstava za proučavanje funkcije bubrega i mokraćnog sustava. Metoda je indicirana za bolesti mokraćnog sustava povezane s disfunkcijom odljeva urina iz tijela.

5 noc lijek

Jedna tableta 5-NOK sadrži 50 mg nitroksolina.Dodatne tvari: laktoza monohidrat, kalcijev hidrogen fosfat, kukuruzni škrob, koloidni silicijev dioksid, talk, povidon K25, magnezijev stearat, krospovidon.

Kako prepoznati bubrežnu hipertenziju?

Kako prepoznati bubrežnu (nefrogenu) hipertenziju, čitateljima "VV" govori kandidat medicinskih znanosti, poznati Vladimir kardiolog Pavel Novoselsky.- Pavel Albertovich, zašto zatajenje bubrega utječe na krvni tlak?

Algoritam kateterizacije mjehura u žena

Kateterizacija u žena. Kateterizacija je uvođenje katetera u mjehur. Za njega možete koristiti višestruke katetere (gume i metal) i jednokratnu upotrebu (izrađene od polimernih materijala), koji imaju različite promjere lumena.

Alopurinol

SastavSadrži u svom sastavu djelatnu tvar alopurinol u količini od 100 ili 300 mg, kao i pomoćne tvari.Obrazac za puštanjeTablete od 100 ili 300 mg.farmakološki učinakLijek protiv gihta.Farmakodinamika i farmakokinetikaNačelo djelovanja temelji se na inhibiciji ksantin oksidaze, sprečavanju procesa prijelaza hipoksantina u ksantin, iz kojeg nastaje mokraćna kiselina.

Alopurinol-EGIS

Allopurinol-EGIS: upute za uporabu i preglediLatinski naziv: Allopurinol-EGISATX kod: M04AA01Aktivni sastojak: alopurinol (alopurinol)Proizvođač: CJSC "Farmaceutski pogon" EGIS "(Mađarska)

Upute za uporabu lijeka Amoxiclav za cistitis

Terapija cistitisa zarazne prirode zahtijeva integrirani pristup. Među korištenim lijekovima propisani su antibakterijski lijekovi - idealno bi bilo da se to dogodi nakon savjetovanja s liječnikom, a u nekim slučajevima i nakon prolaska analize na sjetvenom spremniku.

Soli fosfata u mokraći djeteta

6 minuta Autor: Lyubov Dobretsova 1001 Što je fosfatna sol Stopa fosfata u mokraći u djece Razlozi Simptomi Dijagnostika i pravila za isporuku biomaterijala Metode liječenja Zaključak Videi sa sličnim sadržajemAnaliza urina najčešći je laboratorijski test koji vam omogućuje procjenu općeg zdravstvenog stanja i utvrđivanje prisutnosti različitih patoloških procesa.

Sušene brusnice

Voće i bobice važan su dio uravnotežene prehrane. Jedna od tih zdravih namirnica su brusnice. Sušene brusnice dragocjeno su sušeno voće zbog ogromne količine hranjivih sastojaka u sebi. Prirodni konzervans - benzojeva kiselina - dugo zadržava sve vitamine i minerale u bobici.

Analiza urina na bakterijsku kulturu

Analiza urina za bakteriološku kulturu (bakteriološki pregled) koristi se za otkrivanje bakterija u mokraći, odabir antibakterijskih lijekova i kontrolu liječenja zaraznih i upalnih bolesti zdjeličnih organa.